Компанія Cruise очікує найближчим часом отримати схвалення регулюючих органів для початку масового виробництва свого спеціального автономного транспортного засобу без керма і педалей. Про це заявив гендиректор компанії Кайл Фогт, пише TechCrunch.

«Ми тестуємо його і, наскільки ми чули від (Національної адміністрації безпеки дорожнього руху), ми знаходимося всього в декількох днях від останнього регуляторного схвалення, яке дозволить нам почати виробництво і майже одразу ж почати випускати ці транспортні засоби на дороги», – сказав він.

Водночас у Національній адміністрації безпеки дорожнього руху зазначили, що відповідного рішення ще нема, як і кінцевих термінів для його ухвалення.

Йдеться про автономний автомобіль Origin AV, який Cruise представила на початку 2020 року. Виробник пообіцяв випустити «десятки тисяч» таких машин на вулиці великих міст США в наступні кілька років. Але здатність розпочати масове виробництво стримується тривалими регуляторними процесами.

В автомобілі немає традиційної системи управління. Тож Cruise треба отримати виняток зі стандартів безпеки автотранспорту, відповідно до яких транспортні засоби мають мати кермо та педалі. Національна адміністрація безпеки дорожнього руху щороку надає лише 2500 таких винятків. Хоча потенційно цей показник може зрости до 25 тис.