Користувачі YouTube почали активно видаляти блокувальники реклами. Про це повідомляє 9to5Google.

До таких дій вони вдаються через те, що популярний відеохостинг посилив боротьбу з блокуванням реклами на своїй платформі. Ці заходи YouTube обережно запроваджував не один місяць.

Приміром, влітку стало відомо, що YouTube проводить «невеликий глобальний експеримент», попереджаючи користувачів про необхідність вимкнути блокування реклами, щоб уникнути обмеження на перегляд відео.

Але недавно компанія активізувала свої зусилля в цьому напрямку та зрештою почала блокувати перегляд відео з блокувальниками реклами. Певно, це «переконало» деяких користувачів.

Видання The Wired повідомило про «сотні тисяч» видалень, але не YouTube, а саме блокувальників реклами. Однак це також призвело й до рекордної кількості нових інсталяцій, адже чимало людей намагалися «перемикнутися» з одного блокувальника на інший.

Компанія Ghostery, яка займається блокуванням реклами, засвідчила описану тенденцію. Тут провели опитування серед користувачів, які видаляють блокувальник. 90% із них заявили, що вдаються до таких дій через зміни на YouTube.

В AdGuard розповіли, що кількість щоденних деінсталяцій зростала впродовж усього жовтня. А недавно число видалень досягло 52 тис. лише за один день.