YouTube проводить «невеликий глобальний експеримент», попереджаючи користувачів про необхідність вимкнути блокування реклами, щоб уникнути обмеження на перегляд лише трьох відео. Про це пише BleepingComputer.

YouTube тепер відображає спливаюче вікно, яке сповіщає блокувальників реклами про те, що «відеоплеєр буде заблоковано після 3 відеороликів».

«Схоже, що ви використовуєте блокувальник реклами. Відтворення відео буде заблоковано, якщо YouTube не внесено до списку дозволених сайтів або якщо блокувальник реклами не вимкнено», – йдеться також у повідомленні.

В ньому нагадали, що реклама дозволяє YouTube залишатися безкоштовним для мільярдів користувачів по всьому світу. Тож користувачі можуть перейти на YouTube Premium без реклами, а автори все одно отримуватимуть плату за підписку.

Після отримання цього повідомлення користувачі зможуть вимкнути свій блокувальник реклами або ж підписатися на YouTube Premium та позбутися реклами взагалі.

«Ми проводимо невеликий глобальний експеримент, який закликає глядачів із увімкненими блокувальниками реклами дозволити рекламу на YouTube або спробувати YouTube Premium», – повідомили в компанії.

Тут також розповіли, що в крайніх випадках, коли глядачі продовжують користуватися блокувальниками реклами, відтворення буде тимчасово вимкнено.

Нагадаємо, що в травні YouTube просив деяких користувачів вимкнути блокувальники реклами або оплатити преміум підписку, інакше їм не дозволять переглядати відео.