YouTube активізує свої зусилля у боротьбі з використанням блокувальників реклами на своїй платформі. Згідно із заявою Крістофера Лоутона, менеджера з комунікацій YouTube, оприлюдненою The Verge, компанія ініціювала всесвітню кампанію, щоб переконати користувачів або увімкнути рекламу, або підписатися на YouTube Premium.

YouTube блокує перегляд відео з блокувальниками реклами

Користувачі, які стикаються з обмеженнями блокувальників реклами на YouTube, можуть побачити повідомлення про те, що «відтворення відео заблоковано, якщо YouTube не внесено до списку дозволених сайтів або якщо блокувальник реклами не вимкнено».

Це повідомлення також містить пропозиції увімкнути рекламу або спробувати YouTube Premium. У той час як деякі користувачі все ще можуть переглядати відео, попри банер YouTube щодо блокувальників реклами, інші повідомляють, що їм повністю блокують перегляд контенту.

Спочатку YouTube підтвердив свої дії проти блокувальників реклами в червні, описавши їх як «невеликий глобальний експеримент». Однак відтоді компанія посилила ці дії. Протягом останніх тижнів все більше користувачів з блокувальниками реклами повідомляють про те, що не можуть отримати доступ до відео на YouTube.

Лоутон підкреслює, що використання блокувальників реклами порушує умови надання послуг YouTube, заявляючи, що реклама має вирішальне значення для підтримки різноманітних творців контенту по всьому світу і надання мільярдам користувачів доступу до їхнього улюбленого контенту на YouTube.