Про це розповідає видання AUTOCAR: головна ідея полягає у тому, щоб створити електромобіль на рівень нижче від вже існуючої електричної версії Corsa – але також й на рівень дешевше. Новий електромобіль Opel має коштувати близько 22 тис. фунтів (близько $25 тис. євро), що на 10 тис. фунтів дешевше електро-Corsa. Проте як «з нуля» створити доступний електромобіль?

Все просто: напевно, що новий електромобіль Opel буде найближчим родичем нещодавно представленої моделі Citroen e-C3. Адже все дуже схоже: компактні розміри та кузов хетчбек, невеличкий акумулятор та електромотор.

Платформа STLA Small дозволяє створювати невеличкі електромобілі з не дуже видатними, проте цілком достатніми характеристиками. Наприклад, можливо встановлення акумуляторів місткістю 37-82 кВт⋅год. та електродвигунів потужністю від 70 кВт або близько 95 «коней». Таких показників цілком вистачить для міського електромобіля, де найголовніше – це не запас ходу та потужність, а компактність та низька вартість.

Якщо все піде за планом, то новий доступний електромобіль Opel з’явиться вже за кілька років й складе гідну конкуренцію Renault 5 та KIA EV2. А тепер додайте вже вищезгаданий Citroen та Volkswagen ID.2 – й схоже, вже скоро нас чекає нове змагання «електричних малюків»!