Компанія Volkswagen продемонструвала новий концепт-кар, що згодом має втілитись у серійний електромобіль. Здається, новинка Volkswagen ID.2all досить проста, але насправді це має бути дуже важлива модель.

По-перше, концепт Volkswagen ID.2all отримав звичний дизайн. Тут мінімум експериментів та нав’язаної лаконічності, як у моделі Volkswagen ID.3 – натомість бачимо традиційний дизайн у стилістиці Volkswagen, але оформлений у сучасних реаліях 2020-2025 років. Адже вже заявлено, що серійна модель за мотивами Volkswagen ID.2all вийде саме у 2025 році.

По-друге, новий електромобіль принесе з собою втілення нової платформи MEB Entry: електромотор розміщено попереду, використана проста напівзалежна підвіска позаду – все «за класикою» компактних європейських моделей В/С-класу. Адже саме в цю нішу буде націлений електромобіль, що «виросте» з концепту Volkswagen ID.2all: маємо 4,05-метровий кузов та 2,6-метрову колісну базу. Тобто, електромобіль Volkswagen ID.2all за довжиною нагадує Volkswagen Polo, але за колісною базою та простором в салоні він вже подібний до Volkswagen Golf.

До речі, щодо салону. Всередині присутні декілька дисплеїв, висока центральна консоль, фонове декоративне підсвічування. Наче нічого особливого; проте зверніть увагу на можливе оформлення дисплеїв: серед іншого – передбачені цікаві «ретро»-теми. При цьом новинка має отримати досить сучасне оснащення: адаптивний круїз-контроль, фари IQ.LIGHT, система Travel Assist.

Наразі повна технічна інформація невідома. Проте обіцяна дистанція пробігу до 450 км, максимальна швидкість до 160 км/год, потужність електродвигуна до 166 кВт або 226 «коней». А ще відомий ціновий орієнтир – близько 25 тис. євро, що значно менше, ніж сьогодні просять за електромобілі Volkswagen. Схоже, що новий Volkswagen ID.2all й справді має стати «електромобілем для всіх» та сподобатись кожному.