Компанія Citroen представила свій новий електромобіль Citroen e-C3. Й на наче це просто «черговий міський хетчбек»; але насправді він виявляється цікавий з багатьох причин.

По-перше, новинка Citroen e-C3 демонструє новий стиль для майбутніх моделей Citroen: фари та ліхтарі з кількох прямолінійних елементів, овальний логотип, пласкі поверхні кузова. До речі, доволі високого кузова: маючи лише 4,01-метрову довжину та 1,76-метрову ширину, хетчбек Citroen e-C3 «виріс» вгору на 1,57 метра – майже на рівні компактних кросоверів. Та й кліренс непоганий: на рівні 163 мм.

По-друге, електромобіль Citroen e-C3 є провісником появи Citroen C3 четвертої генерації: просто приберіть літеру «е» з назви та встановіть під капот невеличкий бензиновий двигун – готово! Але зараз вся увага саме на електромобіль, адже Citroen прагне посилити свої позиції саме у напрямку електрифікації.

Й обирає для цього шлях доступності. Саме тому електромобіль Citroen e-C3 отримає електромотор потужністю 83 кВт (113 к.с.) та акумулятор місткістю 44 кВт·год., чого має вистачити на 320 км пробігу (WLTP). Прискорення 0-100 км/год буде займати близько 11 секунд, а максимальна швидкість має сягнути 135 км/год.

Звісно, такі показники сьогодні не вражають, але ця техніка буде відносно недорогою для покупця. Ну, в розуміннях європейців – це недорого… Вартість Citroen e-C3 складає від 23 300 євро. Пізніше обіцяна версія за 19 990 євро, але з запасом ходу лише 200 км. Можливо, щось ще цікавого пропонується за ці гроші?

Так! Адже третє – це салон. Електромобіль Citroen e-C3 позбавлений традиційної панелі приладів: тепер завжди використовується система проєкція інформації. Але місце для дисплея все одно знайшлось – по центру передньої панелі встановлено 10,25-дюймовий монітор мультимедійної системи. А ще знайшлось місце для «комфортних» сидінь Advanced Comfort. Разом з фірмовою підвіскою Progressive Hydraulic Cushions, вони обіцяють гарну м’якість під час руху.

Компанія особливо наголошує, що електромобіль Citroen e-C3 не лише розроблений в Європі та має європейський бренд, але також буде вироблятись в Європі, де старт продажів очікується вже в першій половині 2024 році. Також вже відомо, що новинка приїде до України – причому, в бензинових версіях та в середині 2024-го.