Tesla виграла суд у справі про смертельну аварію з автопілотом, яка сталася в Каліфорнії в 2019 році. Про це повідомляє The Verge.

Суд присяжних визнав, що компанія не нестиме відповідальність за загибель власника Model 3 в тій аварії. Виробника звинувачували в тому, що через систему автопілота авто з’їхало з шосе, врізалося в пальму та спалахнуло.

Власник авто Майки Лі загинув в аварії, а двоє його пасажирів отримали серйозні поранення. Позивачі звинувачували Tesla в тому, що компанія буцімто знала про несправність автопілота та інших систем безпеки, коли продавала машину.

Втім, присяжні суду в Каліфорнії ухвалили рішення на користь Tesla. Адвокати компанії запевняли, що смертельна аварія сталася через людський фактор.

Як відомо, щодо Tesla вже порушено чимало юридичних справ, які стосуються безпеки її автомобілів. Наприклад, у Каліфорнії на компанію подали до суду власники, які скаржаться на «фантомне гальмування». За їхніми словами, автомобілі Tesla різко гальмують у режимі автопілота, здавалося б, без жодної причини.