Компанія Meta розглядає можливість того, щоб запровадити для користувачів у Євросоюзі плату в розмірі до $14 за доступ до Instagram або Facebook без реклами. Про це пише The Economic Times із посиланням на The Wall Street Journal.

Приміром, вартість доступу на настільному комп’ютері може скласти близько 10 євро ($10,46) на місяць за один акаунт. Додатково 6 євро доведеться платити за ще один пов’язаний акаунт. На мобільному пристрої вартість підписки без реклами може скласти близько 13 євро за один акаунт. Втім, користувачам у ЄС потенційно запропонують й безплатні версії Facebook або Instagram, але вони міститимуть персоналізовану рекламу.

Раніше повідомлялося, що Meta може запропонувати користувачам у Європі варіант платної підписки у Facebook та Instagram, що передбачатиме відсутність реклами. Однак вартість послуги тоді була невідома.

Ідею платною підписки називають способом, який дозволить Meta уникнути конфліктів з європейськими регуляторами у питаннях щодо конфіденційності даних, оскільки реклама в соцмережах ґрунтується на аналізі даних користувачів.