Нещодавно компанія Renault розповіла про власні новинки. Й окрім серійного автомобіля Renault Kardian також було продемонстровано концепт-кар Renault Niagara – це новий пікап, який цікавий одразу з двох причин.

По-перше, колись саме у вигляді концепту починалась історія пікапа Renault Duster Oroch. Який далі пішов у серію майже в незмінному вигляді та випускався до останнього часу на основі «першого» Duster, хоча вже давно існує «другий». Тобто: прийшов час оновити Duster-пікап – й концепт Renault Niagara точно нам показує, як буде виглядати цей пікап.

По-друге, зверніть увагу на дизайн передньої частини та фар, на суцільну смугу заднього ліхтаря, на вертикальні ручки задніх дверцят – таких рішень зараз немає на автомобілі Renault Duster другої генерації. А що, якщо концептуальний пікап Renault Niagara побудований на основі не «другого» Duster, а вже «третього» Duster? Або на основі потенційного великого кросовера Renault/Dacia Bigster, що має стати на сходинку вище відносно Renault Duster?

Тут ще варто звернути увагу на техніку концепту Renault Niagara: технологія E-Tech, система Mild Hybrid 48V, повний привод 4WD з електромотором для приводу задніх коліс. Це занадто складно для потенційно простого та доступного пікапу. Але цілком підходить для створення сучасного кросовера середнього класу.

Схоже, що концепт Renault Niagara й справді натякає одразу на дві моделі: власне, на запуск нового пікапу та, одночасно, на появу нового кросовера Renault/Dacia.