Останнім часом відбулась якась «навала» японських концептів, причиною чого є місцевий автосалон. Проте повернімося до реальних автомобілів для реально життя вже сьогодні. Наприклад – ось таких, як новий Renault Kardian.

Це новий компактний автомобіль, який схожий на кросовер В-сегменту завдяки досить високому положенню кузова, непоганому кліренсу, наявності пластикових накладок знизу. Водночас якщо казати саме про форму кузова, то автомобіль Renault Kardian – це типовий компактний хетчбек з 4,12-метровою довжиною та 2,6-метровою колісною базою.

Конструкція Renault Kardian доволі сучасна, але обійшлось без чергових електричних еволюцій: бензиновий 1-літровий турбомотор на 125 «коней» та 220 Нм, коробка-робот EDC з кодом DW23. Проте кілька цікавих особливостей тут присутні. Наприклад, розкладні рейлінги на даху: вони встановлені вздовж, але за необхідності можуть повертатись та встановлюватись у поперечне положення для розміщення вантажів. Або ось ще родзинка: керування трансмісією здійснюється за допомогою селектора «по дротах», тут немає механічного перемикача – що наразі доволі незвично для бюджетних автомобілів.

Та й взагалі кросовер Renault Kardian вирізняється непоганим переліком оснащення: адаптивний круїз-контроль, камери огляду навколо, слідкування за «сліпими зонами» дзеркал, цифрова 7-дюймова панель приладів, система MULTI-SENSE та центральний 8-дюймовий дисплей, шість подушок безпеки. Звісно, напевно повний перелік обладнання буде пропонуватись лише для максимальних версій Renault Kardian, проте все одно – дуже й дуже непогано…

Повідомляється, що спочатку продажі моделі Renault Kardian будуть розпочаті у Латинській Америці. Але також повідомляється, що потім заплановані продажі й на інших ринках. Дуже бажано, щоб Україна теж опинилась в переліку – і ми побачили новий автомобіль Renault Kardian на вулицях наших міст.