У Великій Британії планують запустити чат-бот зі штучним інтелектом, який допомагатиме громадянам сплачувати податки та отримувати пенсії. Про це заявив прем’єр-міністр Ріші Сунак, пише The Telegraph.

Експериментальний сервіс називатиметься Gov.uk Chat. Технологію для нього надає компанія OpenAI, яка стоїть за популярним ботом ChatGPT. Поки чат-бот перебуває на стадії ранніх тестувань. Якщо вони виявляться успішними, то проєкт можуть представити громадськості.

Чат-бот навчатиметься на вебсайті gov.uk, який містить інформацію, починаючи від податків і закінчуючи житловими послугами та імміграцією. Він не вчитиметься на персональних даних громадян, і користувачів заохочуватимуть не вводити приватну інформацію.

Відповідна новина з’явилася напередодні саміту з безпеки ШІ у Великій Британії. Цей захід Ріші Сунак анонсував ще влітку. Тоді ж стало відомо, що на саміті планується розглянути ризики, пов’язані зі штучним інтелектом.

Нагадаємо, що OpenAI оголосила про створення нової команди, яка вивчатиме моделі штучного інтелекту для захисту від того, що вона називає «катастрофічними ризиками». Команда отримала назву Preparedness, її основними обов’язками буде відстеження, прогнозування та захист від небезпек майбутніх систем ШІ.