Велика Британія восени 2023 року прийме перший великий глобальний саміт із питань безпеки штучного інтелекту. Про це заявив британський прем’єр-міністр Ріші Сунак.

На саміті планується розглянути ризики, пов’язані зі штучним інтелектом. Також тут обговорюватимуть, як їх можна пом’якшити за допомогою скоординованих на міжнародному рівні дій.

Велика Британія має всі можливості для проведення дискусій про майбутнє ШІ. Вона є світовим лідером у цій галузі, посідаючи третє місце після США та Китаю. Місцевий сектор ШІ вже приносить 3,7 млрд фунтів стерлінгів в економіку Великої Британії та забезпечує роботою 50 тис. людей по всій країні.

Раніше група лідерів IT-галузі попередила, що технологія ШІ, яку вони самі створюють, може одного дня становити загрозу існуванню людства. Її слід розглядати як соціальний ризик нарівні з пандеміями та ядерними війнами.

Цей лист підписали понад 350 керівників, дослідників та інженерів, які працюють у сфері штучного інтелекту. Серед підписантів – гендиректор OpenAI Сем Альтман, гендиректор Google DeepMind Деміс Гассабіс і гендиректор Anthropic Даріо Амодей.