Shutterstock дозволив редагувати свою бібліотеку зображень за допомогою штучного інтелекту. Для цього компанія представила набір відповідних ШІ-інструментів, пише The Verge.

Приміром, завдяки ШІ користувачі зможуть видаляти фон. А функція «розумної» зміни розміру зображення автоматично мінятиме його форму відповідно до необхідних розмірів.

Ще один інструмент дозволяє змінювати зображення, наводячи на нього спеціальним пензлем. Після цього треба лише ввести запит, що саме треба видалити чи додати.

Поки нові ШІ-інструменти перебувають в стадії бета-версії. Shutterstock зазначає, що вони дозволять користувачам створювати альтернативні версії стокового або створеного штучним інтелектом зображення.

При цьому компанія обіцяє художникам компенсації, якщо їхні зображення будуть ліцензовані після редагування за допомогою ШІ.

«Це безпрецедентна пропозиція в індустрії стокової фотографії, – заявив генеральний директор Shutterstock Пол Хеннессі. – Тепер у творчих людей є все необхідне для створення ідеального контенту для будь-якого проекту завдяки можливостям дизайну зі штучним інтелектом, які ви можете використовувати для редагування стокових зображень у бібліотеці Shutterstock, що відкриває безмежні можливості для створення власного контенту».

Недавно стало також відомо, що Getty Images запускає Generative AI – власний генератор зображень на основі штучного інтелекту. Він розроблений у партнерстві з американським виробником мікросхем NVIDIA.