Getty Images запускає Generative AI – власний генератор зображень на основі штучного інтелекту. Він розроблений у партнерстві з американським виробником мікросхем NVIDIA. Про це повідомляє Engadget.

Інструмент унікальний тим, що він навчений на власній базі зображень Getty. Особливість створеного завдяки Generative AI контенту в тому, що користувачам не доведеться хвилюватися про потенційні проблеми з авторським правом.

Досі здавалося, що Getty має доволі однозначну позицію щодо штучного інтелекту. Однак тепер скидається на те, що компанія не хоче втрачати позиції в галузі.

Конкуруючі фото сервіси вже анонсували власні рішення зі штучним інтелектом. Приміром, Shutterstock використовує модель DALL-E від Open AI. Натомість інструмент Getty працює на основі моделі Edify AI, яка є частиною хмарного сервісу NVIDIA Picasso.

Нагадаємо, що раніше Getty Images подала позов до суду в США проти Stability AI, творців ШІ-генератора зображень Stable Diffusion із відкритим вихідним кодом. Стокова фотокомпанія звинувачує Stability AI у «зухвалому порушенні інтелектуальної власності Getty Images у приголомшливих масштабах».