Компанія Google анонсувала оновлення для Google Maps та додає у сервіс інструменти, які працюватимуть на базі штучного інтелекту. Їхня мета полягає в тому, щоб полегшити користувачам пошук, вивчення навколишнього середовища та можливість дістатися до місця призначення. Про це пише TechCrunch.

Приміром, технологічний гігант оновлює функцію пошуку на картах. Тепер користувачі зможуть побачити фото об’єктів, які вони шукають. Запропоновані результати базуватимуться на аналізі фото інших людей – в цьому буде задіяний ШІ та вдосконалені моделі розпізнавання зображень.

Google Maps

Цього тижня такий спосіб пошуку починає працювати у Франції, Німеччині, Японії, Великій Британії та США. Надалі Google планує розширити його на більшу кількість країн.

Ще одне оновлення допоможе у пошуку заходів та закладів харчування в певному місці. Для цього треба ввести запит «Чим зайнятися у» та додати локацію, щоб побачити можливі пропозиції. Далі слід натиснути на обрані варіанти, щоб дістатися до них одразу або зберегти на потім. Це оновлення буде доступне для Android та iOS у всьому світі протягом найближчих тижнів.

Google Maps

Google також оголосила, що невдовзі інтерфейс навігації Maps буде більш точно відображати навколишнє середовище. Наприклад, користувачі побачать більш реалістичні будівлі, щоб краще орієнтуватися на місцевості. Також у компанії обіцяють покращену інформацію про смуги руху на дорогах. Ці оновлення почнуть впроваджуватися в найближчі місяці в 12 країнах.

Також у найближчі місяці Google запровадить ще кілька функцій для водіїв. Приміром, у США користувачі зможуть перевірити, чи є на їхньому шляху смуги HOV – тобто смуги для транспортних засобів, у яких їде водій та бодай один пасажир. А в Європі компанія розширить до 20 країн інформацію про обмеження швидкості на основі ШІ.

Google Maps

Окрім цього, власники електромобілів бачитимуть додаткову інформацію про зарядні станції, які відображатимуться на карті. Тут будуть дані про сумісність зарядного пристрою, а також інформація про те, коли ним востаннє користувалися.

З-поміж іншого, Google розширює на більшу кількість міст функцію Immersive View for Routes, яка дозволяє мандрівникам побачити їхню майбутню подорож. Функція на основі ШІ стає доступною в Амстердамі, Барселоні, Дубліні, Флоренції, Лас-Вегасі, Лондоні, Лос-Анджелесі, Маямі, Нью-Йорку, Парижі, Сан-Франциско, Сан-Хосе, Сіетлі, Токіо та Венеції.

Google також запускає функцію Lens in Maps, раніше відому як Search with Live View, для понад 50 нових міст, включаючи Остін, Лас-Вегас, Рим, Сан-Паулу і Тайбей. Функція використовує ШІ й доповнену реальність, щоб полегшити пошук інформації про найближчі банкомати, транспортні станції, ресторани та інші об’єкти.