Apple розширяє свої зобов’язання надавати деталі, інструменти та інформацію, необхідні для самостійного ремонту продукції компанії. Таке оголошення виробник зробив під час заходу у Білому домі, пише The Verge.

Apple вже зобов’язана надавати ці матеріали в Каліфорнії, де недавно почало діяти відповідне законодавство. Але тепер компанія каже, що надаватиме таку підтримку клієнтам і незалежним ремонтним майстерням по всій території США.

«Ми маємо намір дотримуватися нових положень Каліфорнії про ремонт по всій території Сполучених Штатів, – сказав віце-президент Apple і генеральний менеджер ремонтного бізнесу компанії Брайан Науманн. – Apple також вважає, що споживачі та бізнес виграють від національного законодавства, яке збалансує ремонтопридатність з цілісністю, зручністю використання та фізичною безпекою продукції».

Директор Національної економічної ради Лаель Брейнард привітав рішення Apple розширити свої зобов’язання щодо забезпечення права на ремонт по всій країні.

«Незалежно від того, чи перебуваєте ви в Каліфорнії, Мені або Мічигані, Apple зробить деталі, інструменти та документацію, необхідні для ремонту вашої продукції Apple, доступними для вас за розумними цінами», – зауважив він.

Нагадаємо, що на початку жовтня губернатор Каліфорнії Ґевін Ньюсом підписав «Закон про право на ремонт» (Right to Repair Act). Це полегшить власникам техніки можливість самостійно ремонтувати або віддавати до незалежних майстерень свої пристрої.