Губернатор Каліфорнії Ґевін Ньюсом підписав «Закон про право на ремонт» (Right to Repair Act). Це полегшить власникам техніки можливість самостійно ремонтувати або віддавати до незалежних майстерень свої пристрої. Про це пише The Verge.

Тепер виробники мають забезпечувати відповідні інструменти, деталі, програмне забезпечення та документацію протягом семи років після виробництва для пристроїв вартістю понад $100. Для дешевших пристроїв ці матеріали мають бути доступними протягом трьох років.

Автором законопроєкту була сенаторка штату Каліфорнія Сьюзан Еггман. На її переконання, документ допоможе невеликим ремонтним майстерням, надасть вибір споживачам і захистить навколишнє середовище.

Закон поширюватиметься на електроніку, вироблену та продану після 1 липня 2021 року. Але матиме винятки для ігрових приставок та систем сигналізації.

На практиці закон буде корисним споживачам й у тих регіонах, де подібне законодавства не діє. Приміром, компанія Google, штаб-квартира якої розташована в Каліфорнії, вирішила впродовж семи років забезпечувати запчастини для смартфонів серії Pixel 8.