Корпорація Microsoft в I фінансовому кварталі, який закінчився 30 вересня, збільшила дохід на 13%, до $56,5 млрд. Це найбільше зростання показника за минулі шість кварталів, повідомляє Bloomberg.

Прибуток Microsoft у визначений період збільшився на 27%, до $22,3 млрд. Сильний результат став наслідком зростання хмарного бізнесу компанії на фоні попиту на нові продукти штучного інтелекту.

Йдеться про хмарний сервіс Azure корпорації. Доходи в цьому сегменті зросли на 29%. У кварталі, що закінчиться в грудні, показник може збільшитися на 26-27%.

«Якщо ми побачимо стабілізацію в Azure, то ейфорія повернеться», – заявив старший портфельний менеджер Synovus Trust Co Ден Морган.

До слова, 13 жовтня Microsoft офіційно оголосила про злиття з Activision Blizzard. Вартість історичної угоди склала $68,7 млрд. Про наміри Microsoft придбати Activision Blizzard стало відомо на початку 2022 року. Однак угода викликала занепокоєння серед регулятивних органів. Останній з них – у Великій Британії – зрештою схвалив злиття, тож угода стала можливою.