Компанія Microsoft офіційно оголосила про злиття з Activision Blizzard. Відповідну інформацію оприлюднив керівник ігрового підрозділу корпорації Філ Спенсер на платформі X.

«Сьогодні гарний день для гри. Ми офіційно вітаємо Activision Blizzard King у команді Xbox. Разом ми створюватимемо історії та досвід, які об’єднають гравців у культурі, що дає змогу кожному робити свою роботу якнайкраще та святкувати різноманітні перспективи», – написав він.

На сайті Microsoft також опублікували більш розлогий коментар Філа Спенсера щодо грандіозної угоди. За його словами, команда продовжуватиме слухати відгуки гравців та створюватиме справді цікаві ігри.

«Сьогодні ми починаємо роботу над тим, щоб перенести улюблені франшизи Activision, Blizzard і King на Game Pass та інші платформи. Про те, коли ви зможете пограти, ми розповімо найближчими місяцями», – додав керівник Microsoft Gaming.

Він також пообіцяв чимало нового для гравців та звернувся до фанатів, які люблять ігри Activision, Blizzard та King.

«Ви – серце і душа цих франшиз, і для нас велика честь бачити вас частиною нашої спільноти», – підкреслив він.

Нагадаємо, що про наміри Microsoft придбати Activision Blizzard стало відомо на початку 2022 року. Однак угода вартістю $68,7 млрд викликала занепокоєння серед регулятивних органів. Останній з них – у Великій Британії – зрештою схвалив злиття, і угода стала можливою.