Управління з конкуренції та ринків (CMA) Великої Британії схвалило угоду Microsoft із Activision Blizzard вартістю $68,7 млрд. Про це повідомляє The Verge.

Британський регулятор дійшов такого висновку після нещодавньої реструктуризації угоди. В серпні стало відомо, що Microsoft продасть французькій компанії Ubisoft права на хмарний стримінг ігор Activision Blizzard. Це рішення фактично відкриває шлях до закриття масштабного злиття.

Водночас у CMA заявили, що продаж прав на хмарний стримінг необхідно завершити до фіналізації угоди між Microsoft та Activision Blizzard.

Віце-голова та президент Microsoft Бред Сміт каже, що компанія вітає рішення британського регулятора.

«Ми подолали останню регуляторну перешкоду, щоб закрити це придбання, яке, на нашу думку, піде на користь гравцям та ігровій індустрії в усьому світі», – зауважив він.

Генеральний директор Activision Blizzard Боббі Котік надіслав співробітникам електронного листа, в якому повідомив цю новину.

«Ми отримали всі необхідні для закриття угоди регуляторні дозволи і з нетерпінням чекаємо на те, щоб принести радість і зв’язок ще більшій кількості гравців по всьому світу, – зазначив він. – Ми з нетерпінням чекаємо на нашу наступну главу разом з Microsoft і безмежні можливості, які вона створює для вас і для наших гравців».

Нагадаємо, що недавно CMA дало попередню згоду на злиття. Після цього почалися перемовини щодо остаточного рішення. Згодом стало відомо, що Microsoft планує завершити угоду з Activision Blizzard 13 жовтня.