Остання інформація інсайдерів стосовно нових комп’ютерів Mac показала серйозні розбіжності прогнозів. Минулого тижня Мін-Чі Куо написав, що на покращений iMac цього року можна не чекати, однак у своїй щотижневій колонці для Bloomberg Марк Гурман окреслив зовсім інший варіант розкладу оновлення комп’ютерів від Apple.

За інформацією джерел пана Гурмана, в останні дні жовтня Apple все ж планує оновлення комп’ютерів, й, на його думку, це може бути саме 24-дюймовий iMac. Нагадаємо, що поточна модель знаходиться в продажу з 2021 року та не мала жодних апдейтів за весь цей час.

Гурман також посилається на наявність комп’ютерів в запасах виробника. Він зазначає, що наразі можна побачити збільшений час очікування на замовлення як iMac, так і MacBook Pro всіх варіацій (тобто не лише 14- та 16-дюймових зразків, але й MBP 13 в попередньому корпусі).

Проте яким саме буде подібне оновлення, наразі сказати важко:

«Нещодавно я повідомляв, що хоча моделі MacBook Air наступного покоління з чипами M3 не вийдуть до 2024 року, компанія просунулася вперед у розробці нових 14- і 16-дюймових MacBook Pro. Ви пам’ятаєте, що Apple щойно випустила MacBook Pro в січні, тому додаткове оновлення в тому ж році було б незвичним, але не неймовірним» — зазначає Гурман.

А от де думки інсайдерів збігаються, то це на новій 32-дюймовій моделі iMac Pro. З переходом на чипи власного виробництва, з асортименту комп’ютерів Apple в принципі зникла модель iMac Pro. Однак компанія не планувала повністю про неї забути. Тож новий варіант все ще має з’явитися у майбутньому — 2024 чи 2025 році — і стане найбільшим iMac в історії моноблочних ПК Apple.