Google анонсувала оновлення своєї пошукової системи на основі штучного інтелекту Search Generative Experience (SGE). Про це повідомляє TechCrunch.

Вдосконалення компанії спрямовані на те, щоб допомогти людям краще зрозуміти складні концепції або теми, підвищити їхні навички кодування тощо.

Одна з нових функцій дозволить наводити курсор на слова, щоб переглянути їхні визначення та побачити пов’язані зображення або діаграми. Ця функція стане доступною у відповідях Google, створених штучним інтелектом, на теми або запитання, пов’язані з певними предметами, такими як STEM (технології, інженерія, математика), економіка, історія та інші.

Ще одна нова функція допоможе тим, хто використовує SGE, щоб отримати допомогу з програмування. Нові можливості полегшать розуміння та налагодження згенерованого коду.

Зараз SGE надає згенеровані ШІ огляди, які допомагають виконувати завдання, пов’язані з мовами та інструментами програмування, дозволяючи користувачам знаходити відповіді на свої запитання або переглядати згенеровані фрагменти коду. В оновленні сегменти коду тепер будуть позначатися кольором. Це полегшить розпізнавання ключових слів або коментарів.

Ще одна цікава опція SGE допоможе користувачам взаємодіяти з довгим контентом, щоб полегшити пошук. Наприклад, на веб-сторінках можна буде переглянути створений ШІ короткий опис ключових моментів статті з посиланнями, які приведуть користувача до тієї частини, яку він шукає.

Цю функцію спершу можна буде використовувати на Android та iOS, але згодом вона з’явиться і в браузері Chrome для настільних комп’ютерів. Поки її позиціонують як ранній експеримент у програмі Search Labs.

Нагадаємо, що технологічний гігант оголосив, що почав відкривати доступ до Google Search Generative Experience та Code Tips й Add to Sheets у США навесні цього року.