Популярні порносайти в штаті Техас почали публікувати застереження, які попереджають користувачів про недоведені ризики для здоров’я, що пов’язані з переглядом порно. Про це пише The Verge.

До такого кроку почали вдаватися сайти Vixen Media Group, до якої входять Deeper, Blacked і Vixen. Це сталося після того, як апеляційний суд США тимчасово скасував постанову, що блокувала закон Техасу HB 1181. Цей документ вимагав від сайтів для дорослих підтверджувати вік користувачів і відображати попередження про шкоду для здоров’я.

Тож тепер сайти групи містять спірні застереження про те, що порно «потенційно може викликати біологічну залежність» або «доведено, що воно шкодить розвитку людського мозку».

Також у відповідних спливаючих вікнах вказано, буцімто порно «збільшує попит на проституцію, експлуатацію дітей та дитячу порнографію», а також, що його вплив пов’язаний з «емоційними та психічними захворюваннями».

Як відомо, вказаний закон мав набути чинності 1 вересня. Однак активісти та компанії зі сфери розваг для дорослих, зокрема Pornhub та Brazzers подали позов, у якому заявляли про неконституційність документа, тож окружний суд його заблокував. Щоправда, заборона тривала недовго – 19 вересня окружний апеляційний суд призупинив її дію.