Єврокомісар з питань внутрішньої політики ЄС Тьєррі Бретон попередив Ілона Маска про поширення дезінформації на платформі X після атаки палестинського угрупування ХАМАС на Ізраїль. Про це пише Engadget.

Єврочиновник надіслав мільярдеру термінового листа, в якому акцентував увагу на цьому питанні та нагадав про обов’язки відповідно до європейського Закону про цифрові послуги (DSA).

Відповідний лист став реакцією на інформацію фактчекерів про хвилю дезінформації на платформі Х на тлі атаки на Ізраїль. Йдеться про вірусний контент, який видавали за трагічні події в країні. Однак в деяких випадках на платформі поширювали старі або невідповідні зображення та відео.

«Після терористичних атак, здійснених ХАМАС проти Ізраїлю, у нас є ознаки того, що ваша платформа використовується для поширення незаконного контенту і дезінформації в ЄС, – написав Тьєррі Бретон. – Дозвольте мені нагадати вам, що Закон про цифрові послуги встановлює дуже чіткі зобов’язання щодо модерації контенту».

Єврокомісар також припустив, що X не реагує належним чином на прохання розібратися з потенційно незаконним контентом на платформі.

«Коли ви отримуєте повідомлення про незаконний контент в ЄС, ви повинні вчасно, старанно і об’єктивно вжити заходів і видалити відповідний контент, коли це виправдано», – підкреслив Тьєррі Бретон.

Ілон Маск зі свого боку зауважив на відкритій політиці й прозорості платформи та закликав перерахувати порушення на X, щоб громадськість могла їх побачити.

Нагадаємо, що недавно ЄС вже попереджав Ілона Маска після того, як платформа X виявилася лідером у дезінформації.