Користувачі платформи X, яка до ребрендингу називалася Twitter, отримали змогу блокувати відповіді на свої дописи з боку безплатних акаунтів. Про це повідомляє The Verge.

Зміни відбулися приблизно через 11 місяців після того, як компанія Ілона Маска запровадила платну верифікацію із перезапуском Twitter Blue. Під час ребрендингу сервіс було перейменовано на XBlue.

Платна верифікація наробила багато галасу. Навесні Twitter прибрав застарілі галочки, але згодом відновив їх для топ-акаунтів – навіть якщо вони не платили за це. Влітку цього року X дозволила платним користувачам приховувати галочки верифікації.

Нинішня зміна означає, що користувачам, які не платять за верифікацію, може бути важче спростовувати дезінформацію на платформі. Її обсяг тут дуже високий – ЄС нещодавно навіть попередив Ілона Маска після того, як X виявилася лідером у дезінформації.

Twitter X

Існує думка, що зміни на платформі навпаки мають позитивний характер. Обмеження відповідей з боку непідтверджених акаунтів буцімто мають зменшити кількість переслідувань або тролінгу. Однак цей аргумент навряд чи можна вважати переконливим з огляду на існування ботів із галочками верифікації.