Ілон Маск відновив сині галочки верифікації в Twitter користувачам із понадо 1 млн підписників. Про це пише The Daily Beast.

«Друзі сказали мені, що мою синю галочку відновили. Не знаю чому. Я нічого не платив. Я не давав жодного номера телефона», – написав зірка серіалу «Сайнфелд» Джейсон Александер.

Це суперечить ідеї Маска про платну верифікацію в Twitter, яку він почав нещодавно запроваджувати. Система Twitter Blue вартістю $8 на місяць збентежила соціальну мережу. На платформі також почали з’являтися знаменитості-самозванці. Тож повернення безплатних синіх галочок користувачі сприйняли як капітуляцію мільярдера, який спробував видати її за тролінг.

«Я заплачу за вашу блакитну галочку – мій подарунок вам», – написав Маск у відповідь на твіт, де колишній міністр праці Роберт Райх поскаржився на свою синю галочку та засудив олігархів, які мають занадто велику владу над інтернетом.

Однак зрештою все це виявилося чимось більшим, ніж жарт над тими, хто критикував платну верифікацію. Численні знаменитості почали отримувати свої галочки назад після їхньої нетривалої втрати. Натомість ті, кому платна система була не до душі, поспішили повідомити, що сині галочки повернули без їхнього втручання.

«Боже, мене зробили Леброном, Шетнером, Кінгом без моєї згоди. Ні означає ні, хлопці», – написала журналістка Кара Свішер, критикуючи відновлення синьої галочки у своєму акаунті, та натякаючи, що її прирівняли до більших знаменитостей.

Деякі користувачі навіть радили, як позбутися синіх галочок. Але було чимало й тих, хто зрадів їхньому поверненню.

«Я не знаю, що сталося, але я щаслива, що мені повернули мою синю галочку, і всі знають, що я все ще Малала», – зауважила активістка руху за освіту дівчат.

Така система підтвердження існувала понад 10 років. Вона мала гарантувати, що відомі особи та організації справді ведуть акаунти в соцмережі. Але Маск неодноразово її критикував. Нещодавно він почав запроваджувати платну верифікацію. Twitter став масово видаляти сині галочки зі старих верифікованих акаунтів, але Леброн Джеймс, Стівен Кінг та ще кілька знаменитостей зберегли підтверджені сині галочки в Twitter.