Lenovo прогнозує, що до 2025 року понад 80% ноутбуків та запчастин до них будуть придатними до ремонту. Про це заявив старший віцепрезидент компанії та президент підрозділу Intelligent Devices Group Лука Россі під час форуму Canalys EMEA 2023, пише The Register.

За його словами, можливість ремонту призведе до зменшення впливу на довкілля. При цьому Lenovo не має наміру вказувати клієнтам, де саме вони мають ремонтувати техніку або запчастини до неї.

«Понад 80% наших пристроїв можна буде відремонтувати у клієнта, самим клієнтом або через (наш – ред.) канал…», – пояснив Лука Россі.

Це означає, що акумулятори, SSD чи інші складові більше не будуть «запечатані» в продукті, а стануть доступні для клієнта. Їх можна буде відремонтувати й таким чином зменшити кількість виробничих відходів.

Нагадаємо, що раніше Європейська Рада оголосила про прийняття нового регламенту щодо батарейок та відпрацьованих батарейок. Він встановлює суворі правила для перевірки джерела сировини для батарейок, що є на ринку.

Значною перемогою для споживачів у цьому контексті є те, що регламент передбачає, що до 2027 року портативні батареї, вбудовані в прилади, повинні бути знімними й замінюваними кінцевим користувачем. Це положення дає виробникам достатньо часу, щоб адаптувати дизайн своєї продукції до цієї вимоги.