Затверджені Європейською Радою правила зобов’язують компанії, зокрема Apple забезпечити користувачам можливість самостійно замінювати батареї в iPhone та інших продуктах. Про це пише AppleInsider.

Європейська Рада оголосила про прийняття нового регламенту щодо батарейок та відпрацьованих батарейок. Він встановлює суворі правила для перевірки джерела сировини для батарейок, що є на ринку.

Новий регламент застосовується до всіх батарейок, включаючи відпрацьовані портативні акумулятори, акумулятори для електромобілів, промислові акумулятори та акумулятори, що використовуються для легкого транспорту, такого як електровелосипеди, е-мопеди та електросамокати. Документ розроблено для розв’язання проблеми впливу батарейок на навколишнє середовище на кожному етапі їхнього життєвого циклу.

Очікується, що правила вплинуть на такі компанії, як Apple, які продають продукти, що живляться від акумуляторів, на території ЄС. Однак передбачається, що Apple, як і інші компанії, чинитиме опір впровадженню цих правил.

Значною перемогою для споживачів є те, що регламент передбачає, що до 2027 року портативні батареї, вбудовані в прилади, повинні бути знімними й замінюваними кінцевим користувачем. Це положення дає виробникам достатньо часу, щоб адаптувати дизайн своєї продукції до цієї вимоги.

Регламент також запроваджує вимоги до маркування та інформації, включаючи електронний «паспорт батарейки» та QR-код, які будуть впроваджені до 2026 та 2027 років. Ці заходи спрямовані на надання споживачам чіткої та доступної інформації про батареї, які вони використовують.

Як відомо, компанія Apple запровадила офіційну програму самостійного ремонту, що дозволяє людям отримати доступ до необхідних деталей та інструментів для ремонту своїх пристроїв, включаючи заміну акумуляторів.