Компанія Adobe готується представити новий інструмент Project Stardust для редагування фотографій на основі штучного інтелекту. Він полегшить зміну зображень без попереднього досвіду редагування. Про це пише The Verge.

Компанія може показати новий інструмент під час захожу Adobe Max, який відбуватиметься 10-12 жовтня. Очікується, що він зможе автоматично ідентифікувати окремі об’єкти на фото, дозволяючи їх легко переміщувати, змінювати або видаляти.

У короткому відео, яке анонсує інструмент, така опція добре показана та виглядає справді дуже простою у застосуванні. Увага приділяється навіть дрібницям – приміром, видаляється не лише об’єкт, а і його тінь на фотографії. Простір навколо заповнюється автоматично.

Схоже на те, що Project Stardust також пропонуватиме користувачам потенційні наступні дії, що дозволить пришвидшити правки у проєкті. Крім цього, він працюватиме з підказками. Приміром, у відео менеджерка проєктів Adobe Айя Філемон вибирає ділянку фотографії та вводить підказку на панелі завдань, щоб додати на картинку квіти або змінити елементи одягу.

Нагадаємо, що недавно Adobe представила вебверсію Photoshop. Спрощену онлайн-версію програми для редагування фото для настільних комп’ютерів запустили з популярними інструментами штучного інтелекту.