Вебверсія Adobe Photoshop стала загальнодоступною після майже двох років бета-тестування. Спрощену онлайн-версію програми для редагування фото для настільних комп’ютерів запустили з популярними інструментами штучного інтелекту. Про це пише The Verge.

Мова про інструменти «Генеративна заливка» (Generative Fill) та «Генеративне розширення» (Generative Expand), які недавно стали доступні для користувачів десктопної версії Photoshop. Вони працюють на базі моделі генеративного ШІ Firefly від Adobe.

ШІ-функції дозволяють користувачам швидко додавати, видаляти або розширювати зображення за допомогою текстових описів на понад 100 мовах.

Вебверсія Photoshop також отримала багато популярних інструментів, які є в настільній версії. Щоправда, їхнє компонування відрізняється. Приміром, сюди додали Контекстну панель завдань, в якій відображаються найбільш актуальні наступні кроки робочого процесу.

Adobe представила вебверсію Photoshop, вона отримала популярні ШІ-інструменти

Для полегшення навігації інструменти, які використовують для подібних робочих процесів, розділили на панелі інструментів за групами. Однак користувачі можуть від цього відмовитися, якщо вони надають перевагу більш звичному інтерфейсу Photoshop.

Adobe запевняє, що незабаром додасть до вебверсія й інші інструменти, приміром, «Перо» та «Латка».

Вебсервіс Photoshop входить до всіх платних тарифних планів Photoshop, які коштують від $9,99 на місяць.