Samsung представив смартфон Galaxy S23 FE, перше за декілька років оновлення в лінійці пристроїв для фанатів компанії. Ця лінійка вирізняється схожим на флагманські моделі дизайном, але поступається їм деякими характеристиками та матеріалами.

Ось ключові особливості нового Galaxy S23 FE:

Процесор: Galaxy S23 FE поставляється з чипом Snapdragon 8 Gen 1 або Exynos 2200, залежно від регіону. Хоча це оновлення порівняно з Snapdragon 888/Exynos 2100, які використовуються в S21 FE, вони не настільки просунуті, як останні процесори Qualcomm «для Galaxy» у флагманській лінійці 2023 року.

Пам’ять та сховище: Базова модель тепер починається з 8 ГБ оперативної пам’яті, усуваючи попередню опцію 6 ГБ. Доступні варіанти зберігання даних: 128 ГБ або 256 ГБ, але розширюваної пам’яті не передбачено.

Оновлення камери: Основна камера була значно покращена до 50-мегапіксельного сенсора з попереднього 12-мегапіксельного. Однак надширококутна камера залишилася на 12 Мп, а телеоб’єктив — на 8 Мп з 3-кратним зумом. Цікаво, що селфі-камера була зменшена до 10 Мп з 32 Мп, які були в останніх двох моделях FE.

Дисплей: Смартфон оснащений 6,4-дюймовим дисплеєм Dynamic AMOLED 2X з роздільною здатністю FHD+ та частотою оновлення від 60 Гц до 120 Гц.

Samsung Galaxy S23 FE: ключові оновлення та особливості

Дизайн та збірка: S23 FE трохи більший і важчий за S21 FE, його розміри складають 158х76,5х8,2 мм, а вага – 209 грамів. Смартфон виготовлений з перероблених матеріалів, включаючи алюміній і скло, що були у вжитку, а також пластик, отриманий з викинутих рибальських сіток і ПЕТ-пляшок.

Програмне забезпечення та довговічність: Пристрій поставляється з Android 13/One UI 5.1 і обіцяє чотири оновлення ОС, а також п’ять років патчів безпеки. Він також може похвалитися захистом від пилу та води за стандартом IP68.

Акумулятор і зарядка: Попри більший розмір, ємність акумулятора залишилася незмінною – 4500 мА⋅год. Дротова зарядка обмежена потужністю 25 Вт, також підтримується бездротова зарядка.

Ціна та доступність: Samsung Galaxy S23 FE надійде у продаж 5 жовтня в США за стартовою ціною $599.

Дизайн, як у флагманів Samsung та в цілому хороший набір характеристик за меншу ціну, скоріше за все, зроблять Galaxy S23 FE. новим хітом продажів для Samsung.