Європейські користувачі соцмереж Instagram та Facebook отримають доступ до функцій Stories, Reels і Search без рекомендаційних алгоритмів Meta. Про це заявив президент компанії з глобальних питань Нік Клегг, пише The Verge.

«Наприклад, у Facebook та Instagram користувачі матимуть можливість переглядати історії та ролики лише від людей, на яких вони підписані, в хронологічному порядку, від найновішого до найстарішого», – пояснив він у блозі.

За словами Ніка Клегга, користувачі також зможуть переглядати результати пошуку, засновані лише на словах, які вони вводять, а не персоналізовані спеціально для них на основі їхньої попередньої активності та особистих інтересів.

Такі зміни компанія вносить, щоб відповідати Закону ЄС про цифрові послуги (DSA). З-поміж іншого, документ вимагає, щоб великі онлайн-платформи надавали користувачам можливість відмовитися від отримання персоналізованих рекомендацій.

За словами Ніка Клегга, внесені зміни, – це лише частина великої роботи, яку Meta виконує цього місяця, щоб відповідати вимогам DSA.

Нагадаємо, що прибутки Meta за II квартал склали $2,98 на акцію порівняно з прогнозами Refinitiv у розмірі $2,91 на акцію. Дохід компанії досягнув $32 млрд проти $31,12 млрд, які очікував Refinitiv. В нинішньому кварталі компанія розраховує отримати дохід в розмірі $32-34,5 млрд. Натомість аналітики Refinitiv очікують, що дохід Meta в III кварталі складе $31,3 млрд.