Деякі власники нових iPhone 15 повідомляють про проблеми з нагріванням смартфонів – особливо під час зарядки або тривалого використання. Про це повідомляє Android Authority.

Такими відгуками діляться клієнти, які оформили попереднє замовлення на iPhone 15 в перший тиждень після запуску та вже отримали свої телефони.

«Говорячи про мій особистий досвід, мій iPhone 15 Pro Max під управлінням iOS 17.0.2 дуже сильно нагрівається у двох сценаріях. Перший – під час заряджання за допомогою зарядного пристрою USB PD GaN на 65 Вт…», – ділиться автор видання.

За його словами, з цим зарядним пристроєм його телефон нагрівається аж до дискомфорту, якщо він тримає його без чохла. Використання зарядного пристрою USB PD потужністю 15 Вт усуває це нагрівання, але заряджання відбувається повільніше.

«Другий випадок – під час тривалих сеансів використання, часто під час перемикання між додатками для повідомлень та перегляду роликів в Instagram», – розповідає автор.

Він звертає увагу на те, що нагрівання відбувається попри те, що й цей момент він не заряджає телефон та не грає в ігри. Тому причина такої проблеми йому незрозуміла.

Чимало користувачів платформи X також діляться подібним досвідом. Деякі жартують, що смартфон так сильно нагрівається, що без чохла до нього не обійтися.

Водночас корейський ютубер направив тепловізійну камеру на iPhone 15 Plus і 15 Pro Max після запуску програми-бенчмарка та зафіксував високі температури.

Варто також зауважити, що чимало власників новеньких iPhone від Apple не стикалися з цією ситуацію, а їхні смартфони працюють належним чином. Тому, навряд чи проблему надмірного нагрівання варто називати масовою.

Нагадаємо, що Apple показала нові флагманські iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max під час презентації 12 вересня.