Колись вже виходила новина про оновлення Mazda2 й там згадувалось про існування двох різних автомобілів з однією назвою. Ось тепер знову оновилась «двійка», проте це саме той інший приклад – хетчбек Mazda2 Hybrid, який є клоном автомобіля Toyota Yaris.

Проведене оновлення мало зменшити схожість двох автомобілів. Тому оновлений хетчбек Mazda2 Hybrid отримав новий бампер з розширеними боковими секціями та чорною вставкою знизу. Також автомобіль тепер має більш традиційну для Mazda решітку радіатора. Серед інших змін Mazda2 Hybrid – нове оформлення кришки багажника з чорними нішами біля ліхтарів, а також чорні колісні диски.

Певні зміни передбачені й для салону. Відтепер Mazda2 Hybrid може похизуватись панеллю приладів у вигляді великого 12,3-дюймового монітора та центральним сенсорним 10,5-дюймовим дисплеєм. Крім того, дещо розширено перелік оснащення в залежності від комплектацій.

Проте решта залишилась незмінним. Відповідно до своєї назви, цей компактний 3,94-метровий автомобіль Mazda2 Hybrid оснащено гібридним силовим агрегатом – також з невеличким бензиновим двигуном. Лише три циліндри та 1,5-літровий об’єм, але плюс електромотор: загалом «парочка» видає 116 к.с., чого достатньо для прискорення 0-100 км/год за 9,7 секунди та 175 км/год максимальної швидкості. Не вражає? Все правильно – адже вражати має паливна економічність на рівні 3,8-4,3 л на 100 км: напевно, це найбільш економічна Toyo… Mazda!