Вихід нових моделей iPhone 15 не видався безпроблемним для Apple. Окрім того, що титанові корпуси все ж не так важко подряпати, як здавалося до цього, також з’явилися скарги на перегрів смартфонів. І такий зустрічається як в обох моделей iPhone 15, так і в iPhone 15 Pro та 15 Pro Max.

Наприклад, під час дротового заряджання iPhone 15 Pro Max може розігрітися до такого стану, що його важко тримати в руках. Ближче до фінальної стадії заряджання пристрій все ж зменшив температуру, хоча все одно залишався гарячим.

Також тривале використання могло призводити до відчутного нагріву, навіть попри те, що важких завдань в цей час смартфон не виконував.

Мін-Чі Куо коротко прокоментував таку ситуацію у своєму блозі. За словами аналітика, це не пов’язано з, наприклад, новими 3-нанометровими чипами A17 Pro виробництва TSMC. Згідно з його інформацією, проблема радше пов’язана із компромісами в дизайні теплової системи:

Першопричиною, швидше за все, є компроміси, зроблені в дизайні теплової системи для досягнення меншої ваги, такі як зменшення площі розсіювання тепла і використання титанової рамки, що негативно впливає на теплову ефективність.

Аналітик зауважив, що розв’язання подібної проблеми теоретично можна досягти програмним шляхом. Проте це також може вплинути й на загальну продуктивність пристроїв.

Очікується, що Apple розв’яже цю проблему за допомогою оновлень програмного забезпечення, але поліпшення можуть бути обмеженими, якщо Apple не знизить продуктивність процесора.

Куо також додав, що така ситуація може вплинути на продажі всієї нової лінійки смартфонів Apple, якщо проблему не виправлять належним чином. Й з ним важко не погодитися.