Електричний кросовер Audi Q4 e-tron є найменшим в європейській модельній лінійці «чотирьох кілець», проте це не заважає йому бути популярним. Навіть навпаки – електромобіль Audi Q4 e-tron має непоганий рівень продажі та слугує «вхідним квитком» у світ електричних моделей Audi. То ж, аби підтримати популярність Audi Q4 e-tron та не програвати конкуренцію з новими суперниками – наприклад, Volvo EX30 або Mercedes EQA – вже зараз «німці» вирішили дещо оновити свою модель. Хоча насправді ззовні відмінностей немає.

А ось всередині – відмінності є, ще й досить вагомі! Наприклад, навіть базова версія Audi Q4 e-tron з позначенням «45» відтепер отримує більш потужний електродвигун на 286 «коней». Якщо це буде електромобіль з повним приводом, то електромоторів буде вже два, але загальна потужність все одно не змінюється.

Але якщо це буде кросовер Audi Q4 e-tron з позначенням «55», то він буде не лише обов’язково з повним приводом, але й зі збільшеною потужністю: сумарно 340 «коней», що забезпечують прискорення 0-100 км/год за 5,4 секунди. Максимальна швидкість для всіх версій Audi Q4 e-tron складає 180 км/год.

Крім використання нових електромоторів та збільшення потужності, також електричний кросовер отримав нову покращену систему охолодження, завдяки чому вдалось підвищити ефективність роботи електричного приводу. А це, відповідно, вплинуло на запас ходу: тепер найбільш «дальнобійний» варіант Audi Q4 e-tron з аеродинамічним кузовом Sportback (чорний кросовер на світлинах) може проїхати до 562 км на одному повному заряді акумулятора: номінально 82 кВт⋅год.; використовується 77 кВт⋅год.

Крім того, було розширено базову комплектацію всіх версій Audi Q4 e-tron і змінено налаштування підвіски для досягнення ще кращого балансу керованості та комфорту. Також з’явились нові системи допомоги водію – наприклад, асистент зміни смуги під час швидкісного руху по шосе. Нарешті, ще одна відмінність: зросла потужність заряджання акумулятора – аж до 175 кВт для максимальних версій.

Нові електромобілі Audi Q4 e-tron будуть доступні для замовлення в Європі вже наприкінці вересня поточного року. Щоправда, вартість чимала: від 53 тис. євро.