Нові чохли та аксесуари для iPhone отримали негативні відгуки. Враженнями про новинку від Apple поділилися в The Verge після відповідних тестувань.

Йдеться про спеціальний матеріал FineWoven, який компанія почала використовувати у своїх виробах замість шкіри. З нього зроблені чохли для iPhone 15, тримачі AirTag та гаманці MagSafe. Apple називає FineWoven «розкішним і міцним мікроволокном». Матеріал – шовковистий, трохи слизький на дотик. Вартість продукції – далеко не найнижча. Приміром, чохол для телефону обійдеться в $59, а тримач для AirTag – у $35.

Але FineWoven навряд чи можна назвати преміальним матеріалом. Наприклад, вже під час розпакування гаманця MagSafe на ньому були помітні ознаки зносу. Щодо чохла для телефону, то він не пройшов «тесту нігтями». І це притому, що він потенційно контактуватиме ще й з ключами від авто.

Подряпини на FineWoven виглядають так, що залишаться назавжди. Вони не зникли й через тиждень носіння, попри періодичні намагання «відполірувати» подряпини, водячи по них пальцем. Можна лише уявити, в якому стані буде чохол через рік користування.

Можливо, FineWoven був би прийнятним у менш дорогому чохлі. Або якби Apple ніколи не називала його «міцним». Але його нинішня вартість навряд чи відповідає заявленій якості.

Нагадаємо, що під час презентації 12 вересня Apple оголосила про відмову від шкіри у своїх виробах на користь матеріалу FineWoven. Також технологічний гігант поділився іншими екологічними намірами, зокрема планами відмовитися від пластикового пакування до кінця 2024 року.