Після майже тижневого спротиву інді-розробників проти нової цінової політики Unity, яка мала набути чинності 1 січня, компанія заявила, що готує зміни до суперечливих нововведень.

“Ми вас почули. Ми перепрошуємо за плутанину та занепокоєння, які викликала політика щодо плати за завантаження, яку ми оголосили у вівторок. Ми слухаємо, говоримо з членами нашої команди, спільнотою, клієнтами та партнерами та будемо вносити зміни в політику. Ми поділимося новинами за кілька днів. Дякуємо за ваші чесні та критичні відгуки” – йдеться в заяві компанії.

В Unity планували, що з 2024 року розробники почнуть платити компанії за кожне встановлення та завантаження ігор, що використовують її ігрові рушії. Втім нова система, що отримала назву Runtime Fee, обурила ігрову спільноту, зокрема й інді-розробників.

Річ у тім, що плата Unity могла виявитися більшою за потенційний заробіток. Окрім того, розробники переймалися, що комісію доведеться платити щоразу, коли гравець видаляє гру, а потім встановлює її знову, а також коли інсталює на різні пристрої.

Ситуація навколо нової цінової політики Unity настільки загострилася, що компанії навіть довелося закривати два офіси через погрози вбивством.