Foxconn продовжує диверсифікацію виробництва, переносячи частину виробничих потужностей з Китаю в інші країни Азії. Як пише Reuters протягом наступних 12 місяців компанія планує подвоїти розмір інвестиції та кількість працівників в Індії.

Про це представник Foxconn в Індії Ві Лі написав у публікації LinkedIn на честь 73-річчя прем’єр-міністра Індії Нарендри Моді. Він зазначив, що за рік компанія «прагне ще раз подвоїти зайнятість, ПІІ (прямі іноземні інвестиції) та розмір бізнесу в Індії».

Foxconn вже має фабрику iPhone у штаті Таміл Наду, на якій працює 40 тис. людей.

У серпні 2023 р. штат Карнатака заявив, що Foxconn інвестує $600 млн у два проєкти з виробництва компонентів корпусів для iPhone та обладнання для виробництва мікросхем.

Голова правління Foxconn Лю Янг-Вей сказав на брифінгу минулого місяця, що він бачить великий потенціал в Індії, додавши: «Кілька мільярдів доларів інвестицій – це лише початок».

Нагадаємо, у серпні 2023 р. на заводі Foxconn у Шріперумбудур розпочалось виробництво Apple iPhone 15. Ще раніше Apple планувала почав виробництво Apple Watch та MacBook у В’єтнамі.