Компанія Apple розпочала виробництво iPhone 15 на заводі Foxconn у Шріперумбудурі, Індія. Про це повідомляє Bloomberg.

Завод почне відвантажувати нові телефони через кілька тижнів після того, як нові моделі iPhone почнуть поставлятися з Китаю. Скорочення часового розриву між постачанням моделей iPhone, вироблених в Індії та Китаї, є головною метою Apple цього року.

Ні для кого не секрет, що Apple прагне поступово перенести виробництво iPhone та інших пристроїв з Китаю. На випадок, якщо США почнуть запроваджувати податки на імпорт пристроїв, вироблених у Китаї, або якщо між США і Китаєм розпочнеться війна, Apple розробила плани перенесення виробництва в такі країни, як Індія та В’єтнам.

Досі компанія збирала в Індії невеликі обсяги iPhone, а темпи виробництва тут відставали від тих, що в Китаї, на кілька місяців. Однак торік ситуація почала змінюватися – Індія стала забезпечувати 7% виробництва iPhone технологічного гіганта.

Окрім скорочення часу між поставками нових моделей iPhone з двох країн, Apple прагне виробляти більше телефонів в Індії. З цією метою компанія також збиратиме iPhone 15 в Індії на заводі, який раніше належав компанії Wistron, а тепер є власністю Tata Group.

Нагадаємо, що в межах ініціативи «Зроблено в Індії» загальний обсяг виробництва мобільних телефонів у країні в період 2014-2022 років перетнув позначку у 2 млрд одиниць. Також підрахунки свідчать про середньорічні темпи зростання на 23%.