Чи може електромобіль бути спортивним? Концепт-кар Volkswagen ID.X Performance намагається відповісти «так» на це питання.

Фактично йдеться про заводський тюнінг нещодавно представленого електричного седана Volkswagen ID.7 – але його занизили на 60 мм, додали аеродинамічних елементів, встановили 20-дюймові колісні диски. Вийшло ну дуже непогано!

Проте найбільш цікавим виглядають внутрішні зміни. Й зараз йдеться геть не про кермо з червоним декором або спортивні сидіння. Зараз йдеться про встановлення двох електромоторів сумарною потужністю 411 кВт або 558 «коней»!

Крім того, двомоторна схема дозволила реалізувати повний привод. Нагадаємо, що електричний седан Volkswagen ID.7 стартував з однією версією – потужність 210 кВт (286 к.с.) та задній привод. Й ось концепт Volkswagen ID.X Performance демонструє потенціал для суттєвого росту.

Проте питання: коли ж щось схоже на концепт Volkswagen ID.X Performance стане не концептом, а саме серійним електромобілем? Та й взагалі – чи стане? Відповіді наразі немає, але так хочеться сподіватись…