Нарешті представлено довгоочікуваний електромобіль Volkswagen ID.7, що має стати гідним конкурентом Tesla Model 3 та зайняти позицію флагмана лінійки ID.

Виклики непрості, але чи готовий до них електромобіль Volkswagen ID.7 і які «козирі» він має? Наприклад, чималі розміри: загальна довжина кузова наближається до 5-метровї позначки, а колісна база – майже сягнула 3-метрової. Й всі ці метри чудово опрацьовані з точки зору аеродинаміки (Сх=0,23), що має позитивно впливати на збільшення дистанції пробігу. А ще електромобіль Volkswagen ID.7 виявився не «седаном», а «ліфтбеком»: зверніть увагу на кришку багажника.

Електромобіль Volkswagen ID.7 побудовано на вже відомій платформі МЕВ, проте розробники приготували багато цікавого. Наприклад, для приводу задніх коліс встановлено новий електромотор потужністю 210 кВт (286 к.с.), що обіцяє прискорення 0-100 км/год приблизно за шість секунд. Далі можна очікувати появу версій з повним приводом та збільшеною потужністю.

Крім того, вже зараз очікуються дві версії з різними акумуляторами. Електромобіль Volkswagen ID.7 у виконанні Pro буде оснащено акумулятором на 77 кВт·год, завдяки чому він зможе проїхати до 615 км на одному повному заряді. А ось електромобіль Volkswagen ID.7 Pro S отримає акумулятор на 86 кВт·год (вперше на лінійці Volkswagen ID) – й з ним прогнозований запас ходу сягне 700 км.

Нарешті, новинка Volkswagen ID.7 запропонує чудовий внутрішній простір (ну звісно ж, з урахуванням таких габаритів) та новітні технології. Так, в салоні встановлено 15-дюймовий центральний дисплей, додано проєкцію з віртуальною реальністю, а дефлектори вентиляції приховані й регулюються автоматично. Також виробник обіцяє зручні сидіння з сертифікатами AGR, аудіо Harman Kardon, систему автоматичного паркування з пам’яттю маршруту на 50 метрів.

Перші електромобілі Volkswagen ID.7 надійдуть до продажу в Європі та Азії вже наприкінці поточного року. А на самому початку 2024-го новинка дістанеться й ринку США – таким чином, електромобіль Volkswagen ID.7 стане глобальним гравцем. Чекаємо й в Україні!