Компанія Apple анонсувала Apple Watch Ultra 2, оновлення свого найдорожчого годинника, націленого на спортсменів. Модель отримала декілька значних оновлень, зокрема потужніший чип S9 SiP та яскравіший дисплей.

Apple Watch Ultra 2 отримав оновлені ремінці, але загалом дизайн годинника не змінився, він досі доступний лише в одному 49 мм розмірі, має прикритий сапфіровим склом екран та корпус з титану із захистом від пилу по стандарту IP6X, захистом від води WR100 (захист від води до 100 метрів), EN13319 (занурення до 40 метрів) та сертифікацією MIL-STD 810H.

Яскравіший дисплей

Apple Watch Ultra 2 – вища яскравість дисплея та потужніша платформа

Apple Watch Ultra 2 оснащено 1,92-дюймовим LTPO OLED екраном з роздільною здатністю 502х410 точок, але цього разу його максимальна яскравість досягає 3000 ніт, що робить його на 50% яскравішим, ніж перше покоління Apple Watch Ultra. Це особливо корисно для кращої читабельності при яскравому сонячному світлі.

Оновлена платформа Apple Watch Ultra 2

Годинник оснащений новим чипом S9 SiP (System in Package), який містить 4-ядерний нейронний співпроцесор, що може обробляти завдання машинного навчання вдвічі швидше, ніж його попередник, підвищуючи продуктивність всієї системи та уможливлюючи нові функції. Це дозволяє обробляти запити голосового асистента Siri прямо на Apple Watch Ultra 2 та давати йому доступ до даних про стан здоров’я користувача, адже вони не потрапляють в хмару. Попри оновлення платформи, заявлена автономність годинника не змінилася та знаходиться на рівні 36 годин.

Apple Watch Ultra 2 – вища яскравість дисплея та потужніша платформа

Окрім того, Apple Watch Ultra 2 отримали вдвічі більше вбудованої пам’яті – 64 ГБ проти 32 ГБ у першій версії годинника.

Жест подвійного дотику

Apple Watch Ultra 2 – вища яскравість дисплея та потужніша платформа

Як і Apple Watch Series 9, Apple Watch Ultra 2 також отримали новий жест подвійного дотику, який дозволяє користувачам керувати годинником лише однією рукою. Двічі торкнувшись вказівним і великим пальцями разом, користувачі можуть виконувати різноманітні дії, наприклад, ставити музику на паузу або відповідати на дзвінки.

Модульний циферблат Ultra Watch Face

Новий циферблат під назвою Modular Ultra використовує переваги великого дисплея для відображення даних у реальному часі, таких як висота та глибина. Він пропонує найбільшу кількість функцій серед усіх циферблатів цифрових годинників Apple, що робить його дуже зручним для налаштування для різних видів спорту та активностей.

Точніший пошук

Apple Watch Ultra 2 – вища яскравість дисплея та потужніша платформа

Годинник оснащений чипом Ultra Wideband (UWB) другого покоління, який забезпечує функцію Precision Finding для сімейства iPhone 15. Ця функція визначає відстань і напрямок, а також забезпечує тактильні та звукові підказки для пошуку загубленого iPhone.

Apple Watch Ultra 2 – вища яскравість дисплея та потужніша платформа

Доступність та ціна

Apple Watch Ultra 2 можна замовити в США вже сьогодні, а в магазинах він з’явиться з п’ятниці, 22 вересня. Ціна годинника становить $799 у США, він продається в одній версії одразу із модулем зв’язку.