Ініціативу про створення фанатського українського перекладу Starfield 6 вересня 2023 р. оголосив відомий ігровий влогер OLDboi.

Він залучив до проєкту перекладача Ripper, який вже перекладав українською Hogwarts Legacy та Ghostrunner. В останньому випадку переклад було включено до офіціальної версії гри, яка продається на Steam.

OLDboi сподівається, що у зі Starfield ми у гіршому випадку отримаємо мод з гарним українським перекладом, а в кращому привернемо увагу Microsoft та переклад теж додадуть до офіційної версії.

Проміжний підсумок перекладу Starfield українською за першу добу дуже непоганий. Загалом перекладено 5% гри, це дорівнює приблизно 20% від усієї Hogwarts Legacy!

Долучитися до перекладу, який виконується на платформі Crowdin, можна, підписавши угоду, що дає дозвіл на використання ваших пропозицій.

Автоматичний переклад Starfield на українську з’явився майже у перший день Premium-доступу і викликав досить суперечливу реакцію гравців.

Нагадаємо, раніше українці зібрали більше ніж 12 тис. підписів під петицією, що закликала Bethesda зробити офіційний український переклад.