Геймери закликають компанію Bethesda Softworks перекласти майбутню гру Starfield українською мовою. Відповідну петицію опублікували на платформі change.org, її підписали вже майже 5,7 тис. людей.

«Як українці, ми просимо вас розглянути можливість додати підтримку української мови до Starfield. Таким чином, ви надасте можливість українським гравцям повністю зануритися в оповідь, діалоги, рольову систему та контент гри, що покращить їхній загальний ігровий досвід», – йдеться в петиції.

Її автор також акцентує, що мова відіграє вирішальну роль у встановлені зв’язків між гравцями та віртуальними світами, які створює Bethesda Softworks.

«Забезпечення української адаптації Starfield не лише задовольнить існуючу українську фан-базу, але й приверне увагу нових гравців, яким буде зручніше взаємодіяти з грою рідною мовою. Додавши підтримку української мови, ви не лише продемонструєте свою прихильність до фанатів, але й покажете приклад для індустрії в цілому», – сказано в петиції.

Геймери розуміють, що адаптація гри українською може бути непростою, але переконані, що її позитивний вплив на ігрову спільноту перевищуватиме будь-які труднощі.

«Тому ми просимо вас розглянути наш запит і вжити необхідних заходів для включення підтримки української мови в Starfield. Ваша реакція на різноманітні потреби ваших гравців, безсумнівно, ще більше зміцнить вашу позицію лідера в ігровій індустрії», – підкреслили вони.

Нагадаємо, що Starfield виходить на Widnows ПК та Xbox Series S|X 6 вересня 2023 року. Власники Premium Edition зможуть почати грати вже 1 вересня. Напередодні релізу студія випустила вражаючий ігровий кінематографічний трейлер з живими акторами.