Надуспішний фільм «Барбі» не лише б’є світові та українські рекорди прокату, але й відгукується у світі технологій. Так, виробник HMD не втрачає можливості долучитися до трендів та запускає в продаж модель Nokia G42 5G в кольорі So Pink. До цього така модель вже встигла потрапити в продажі в кольорах So Purple та So Gray.

So Pink: Nokia G42 5G отримала трендовий колір

Окрім популярного нині кольору, виробник також звертає увагу й на інших властивостях цієї моделі. Зазначається, що смартфон було «ретельно протестовано на стійкість до щоденних ударів». До того ж він має захист від бризок води та пилу (IP52), а фірмова платформа QuickFix дозволяє полагодити пристрій в домашніх умовах.

Разом із цим виробник наголошує на довготривалій роботі. Ємність батареї становить 5 000 мА•год, чого в парі з невибагливими іншими компонентами має вистачати на три дні роботи. Ба більше, смартфон має USB-C роз’єм та підтримує 20-ватне швидке заряджання (QC 3.0 та PD 3.0). А після 800 циклів заряджання батарея має зберегти понад 80% ємності.

So Pink: Nokia G42 5G отримала трендовий колір

Також Nokia G42 5G запропонує три камери в тильному блоці. Це 50-мегапіксельний основний сенсор, якому в різних умовах допомагає ШІ, а для портретних світлин долучиться допоміжний сенсор з 2 МП. Третє «віконце» в блоці відведено для 2-мегапіксельного макро. Роздільна здатність фронтальної камери складає 8 МП.

Серед основних характеристик також варто згадати 6,56-дюймовий дисплей з роздільною здатністю 1612×720 пікселів, піковою яскравістю до 560 ніт та частотою оновлення у 90 Гц. На бічній панелі є сканер відбитків пальців. Також це один з тих смартфонів, який все ще має класичний роз’єм для навушників.

So Pink: Nokia G42 5G отримала трендовий колір

Всередині Nokia G42 5G працює Qualcomm Snapdragon 480, який доповнено 4 або 6 ГБ оперативної пам’яті та накопичувачем зі 128 ГБ, які можна розширити терабайтною карткою пам’яті. Звісно, є підтримка 5G, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.1 та декількох систем навігації, та навіть NFC. Смартфон постачається з Android 13, має отримати дві наступні версії ОС, та три роки отримуватиме оновлення безпеки.

Попередні версії кольорів доступні в Україні за ціною 7 999 гривень. Інформації щодо наявності та вартості So Pink поки що немає.