Ось ці світлини, яки ви бачите — це перші офіційні зображення нового MINI. Тобто, це вже затверджений дизайн моделі. Нехай новинка здається схожою на попередні MINI, але насправді маємо чимало змін.

Наприклад, збережено фірмове «обличчя» з майже круглими фарами, проте самі фари отримали інше внутрішнє наповнення з рівними лініями. Зверніть увагу й на бокові частини: зникли пластикові накладки на колісних арках, збільшено нахил передньої стійки даху, а весь салон наче посунули назад. Нарешті, позаду взагалі використані геть інші ліхтарі, які за формою нагадують трикутники й поєднані між собою темною смугою.

На світлинах представлено електричний варіант новинки, причому саме MINI Cooper S. Це важливо, адже очікується поява одразу двох електроверсій.

Отже, електромобіль MINI Cooper EV має запропонувати покупцям двигун потужністю приблизно 135 кВт (184 к.с.), що порівняно з поточним електромобілем MINI. Проте новинка отримає збільшений акумулятор ємністю 40 кВт⋅год, чого має вистачати на 300+ км автономного пробігу.

Іншим варіантом стане MINI Cooper S EV, який отримає потужніший електродвигун (очікується приблизно 158 кВт або 215 к.с.) та більший акумулятор ємністю 54 кВт⋅год. Його має вистачати вже на 400+ км автономного пробігу.

Проте на «малюка» доведеться почекати: запуск нового MINI Cooper EV заплановано на 2024 рік. До того часу також можуть з’явитися варіанти MINI Cooper з традиційними бензиновими ДВЗ.