Керівний менеджмент YouTube стурбований тим, що напрямок YouTube Shorts може витіснити традиційний довготривалий контент. Про це повідомляє The Verge із посиланням на The Financial Times (доступ за платною підпискою).

Довгі відео впродовж майже двох десятиліть приносили прибутки. Однак три квартали поспіль цей показник знижувався в річному обчисленні. Хоча останнім часом ситуація покращилася.

YouTube поки з’ясовує, як отримати більше грошей від реклами в коротких роликах. Довготривалі відео дають змогу показувати більше реклами. Але зараз короткі відео поступово переважають, тож творці контенту завантажують менше довгих роликів.

Попри хвилювання, YouTube має підтримувати Shorts з огляду на їхню популярність.

Влітку в Google заявляли, що понад 2 млрд зареєстрованих користувачів щомісяця дивляться YouTube Shorts, що дає цьому формату відео перевагу над конкурентами, зокрема TikTok та Instagram Reels.

У своїх результатах за II квартал 2023 року Google також повідомила, що Youtube приніс $7,67 млрд завдяки рекламі. Це на 4% більше порівняно з аналогічним періодом минулого року та вище очікувань ринкових аналітиків.