Понад 2 млрд зареєстрованих користувачів щомісяця дивляться YouTube Shorts, що дає цьому формату відео перевагу над конкурентами, зокрема TikTok та Instagram Reels. Про це заявили в Google, пише TechCrunch.

У своїх результатах за II квартал 2023 року Google також повідомила, що Youtube приніс $7,67 млрд завдяки рекламі. Це на 4% більше порівняно з аналогічним періодом минулого року та вище очікувань ринкових аналітиків.

Компанія зосереджується на різноманітних пропозиціях на YouTube. У квітні вона розпочала попередній продаж підписки на недільні матчі НФЛ, які почнуть транслюватися восени. YouTube також уклав угоду з Warner Bros. Discovery, щоб запропонувати пакет Max-NFL Sunday Ticket на YouTube TV.

До слова, YouTube посилює боротьбу з фан-каналами та оновила відповідну політику. Вона почне діяти з 21 серпня. Відповідно до нових вимог платформи, користувачі, які ведуть облікові записи шанувальників, муситимуть в назві чи описі каналу вказувати, що вони офіційно не представляють ту чи іншу людину.

Тож, якщо фан-канал копіює загальний вигляд офіційного каналу, зокрема його фото профілю або фон, він може бути закритий.